مجموعهای از دستگاهها (شامل کامپیوترها، چاپگرها و…) هستند که با استفاده از یک روش ارتباطی به یکدیگر متصل شدهاند. در این مطلب در مورد انواع توپولوژی شبکه اطلاعاتی در اختیار شما میگذاریم پس با ۷۲۴نت همراه باشید. نوع آرایش و اتصال این سیستمها در شبکه به توپولوژی آن شبکه معروف است. هدف از ایجاد شبکه بین این دستگاهها، استفاده از منابع مشترک مانند پرینتر و یا به اشتراکگذاری فایلها و… است. شبکهها بر اساس مولفههای متفاوتی دسته بندی میشوند از جمله:
در این مطلب به تقسیمبندی شبکه بر اساس نوع توپولوژی به کار رفته در شبکه خواهیم پرداخت.
جهت اطلاع از معایب و مزایای هر توپولوژی میتوانید به مقاله مزایا و معایب شبکه مراجعه نمایید.
یکی از توپولوژیهای رایج در شبکههای LAN، توپولوژی BUS میباشد. در این توپولوژی تمامی دستگاهها اعم از سرویس دهنده و یا سرویس گیرنده از طریق یک کابل شبکه به یکدیگر متصل میشوند. ستون فقرات اصلی در این شبکه،کابل شبکه محسوب میشود. کابل به کار رفته در این شبکه کابل کواکسیال میباشد. بر اساس نوع کابل به کار رفته، شبکه به دو دسته تقسیم میشود:
در Thin net از کابل نازک برای ارتباط بین دستگاه ها استفاده میشود. در Thick Net از کابل ضخیم برای ارتباط استفاده میگردد.
در این توپولوژی تمامی سیستمها از طریق کابل اختصاصی خودشان به یک سوئیچ مرکزی وصل شدهاند. هر دستگاه در شبکه، مستقل از دستگاههای دیگر عمل میکند. به دلیل اینکه اتصال هر دستگاه به سوئیچ از طریق یک کابل جداگانه انجام میشود قطعی یک کابل بر قطعی کل شبکه تاثیری نخواهد داشت.
در این توپولوژی همه کامپیوترها به صورت حلقهای از طریق کابل شبکه به یکدیگر متصل میشوند. انتقال دادهها در این نوع شبکه در جهت عقربههای ساعت انجام میپذیرد. در این شبکه اولین سیستم که روشن میشود سیگنالی به نشانه Token Ring دریافت میکند. هر زمان که هر سیستم بخواهد دادهای را ارسال نماید منتظر Token میماند. در حقیقت با رسیدن Token به هر سیستم، آن سیستم اجازه ارسال اطلاعات در شبکه را پیدا میکند. هر زمان که پیغام به کامپیوتر مقصد رسید کامپیوتر گیرنده به کامپیوتر فرستنده پیغام Acknowledged را به معنی “پیغام دریافت شد” ارسال میکند.
این توپولوژی از چندین شبکه مختلف تشکیل شده است. شبکههای متصل در این نوع، توپولوژیهای متفاوتی دارند. ار تباط این شبکهها به یکدیگر از طریق کابل شبکه میباشد. کابل اصلی در این نوع اتصال BackBone نام دارد. در حال حاضر یکی از توپولوژیهای رایج مورد استفاده، توپولوژی ترکیبی میباشد.
ارتباط بین کامپیوترها در این توپولوژی، به صورت بیسیم و از طریق کارت شبکه آنها انجام میشود. این ارتباط در باند فرکانسی مشخصی صورت میپذیرد. این توپولوژی سرعت عملکرد بالایی دارد. ايجاد شبكههای بیسيم در پهنای باند مورد نظر بر اساس يك سری از تكنولوژیها خاص صورت میگيرد.
تكنولوژیهای مطرح در این توپولوژی عبارتند از :
در این نوع توپولوژی هر سیستم به تمامی سیستمهای دیگر در شبکه متصل میباشد؛ به همین دلیل مصرف کابل در این توپولوژی زیاد میباشد. ارتباط سیستمها در این توپولوژی مستقیم است. برای اضافه کردن یک Workstation در این شبکه میبایستی به تمامی سیستمهای دیگر نیز متصل شود.
در این توپولوژی برای اتصال ایستگاههای مختلف از چندین هاب استفاده میشود. در این نوع توپولوژی، HUB مهمترین عنصر شبکه را تشکیل میدهد. HUB در این نوع اتصال، نقش تکرار کننده دارد. در این نوع شبکه HUB اطلاعات را از یک ایستگاه دریافت کرده و آن ها را تکرار و تقویت کرده و سپس به ایستگاه دیگر ارسال میکند.
در این مطلب به طور کامل به بررسی انواع توپولوژی شبکه پرداختیم. در صورت نیاز به مشاوره رایگان و یا استفاده از خدمات شبکه و پشتیبانی شبکه در کرج با ما تماس بگیرید.
پاسخ دهید