در این مقاله میخواهیم درباره انواع کابل شبکه ، ویژگیها، مزایا و معایب آنها صحبت کنیم. اگر میخواهید در این زمینه بیشتر بدانید با ۷۲۴نت همراه باشید.
از سال ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۷ کابل کواکسیال در ارتباط بین کامپیوترها در شرکتهای تجاری بسیار گستردهشد، نام دیگر کابل کواکسیال RG59 میباشد.
امروزه کابل کواکسیال برای ایجاد شبکههای کامپیوتری کاملا منسوخ شده است، اما در اتصال دوربینهای مدار بسته و آنتنهای تلویزیونی بسیار پرکاربرد میباشد. کابل کواکسیال یکی از انواع کابل شبکه در گذشته بوده است.
کابلهایی هستند که در شبکه های کامپیوتری امروزه کاربرد فراوانی دارند وبه چهار دسته کلی تقسیم میشوند:
STP: این نوع کابل دارای شیلد میباشد که برای جلوگیری از نویز پذیری در مسیرهایی است که در آنجا کابلهای برق، تلفن و یا دستگاههای الکتریکی دیگری که باعث به وجود آمدن نویزهای الکترومغناطیسی هستند استفاده میشود.
شیلد (Shield) نوعی حفاظ آلمینیومی یا فلزی است که دور سیم قرار میگیرد. قیمت این نوع کابلها نسبت به کابلهای UTP بیشتر میباشد.
UTP: فرق این کابل با کابلهای STP این است که این کابل شیلد ندارد و قطعا در مسیرهای طولانی و دارای نویز، بازدهی کمتری دارد.
FTP: این نوع کابل مانند کابل UTP میباشد با این تفاوت که دور هر زوج سیم یک حفاظ آلمینیومی وجود دارد.
SFTP: این کابل نیز شبیه به کابل FTP میباشد که دور زوج سیمها یک شیلد نیز قرار میگیرد.
نامگذاری کابلها:
کابلهای شبکه با توجه به ویژگیهای خود به نامهای زیر تقسیم میشوند:
Cat مخفف کلمه category به معنای دسته بندی است. هرچه عدد سمت راست بیشتر باشد سرعت و پهنای باند بیشتری نسبت به دیگر نامها دارد، به عنوان مثال در Cat6 سرعت انتقال ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه و پهنای باند ۲۵۰ مگاهرتز میباشد، اما در Cat5 سرعت انتقال ۱۰ تا ۱۰۰مگاهرتز بر ثانیه و پهنای باند ۱۰۰مگاهرتز است.
موارد استفاده از کابلهای twisted pair یا زوج سیم:
توجه: سیستمهای شبیه به هم از طریق کابل cross و سیستمهای غیر همنام از طریق کابل Straight به یکدیگر متصل میشوند.
به عنوان مثال اگر بخواهیم دو کامپیوتر را به هم شبکه کنیم از کابل cross استفاده میکنیم. در واقع کابل cross اتصال دو قاعده ۵۶۸a و ۵۶۸b است و اگر بخواهیم کامپیوتر و پرینتر را به هم متصل کنیم از کابل Straight استفاده میکنیم. اما امروزه بخاطر گستردگی استفاده از Switch و Router در شبکه دیگر نیازی به کابل Cross نیست.
امروزه با توجه به گسترده شدن شبکههای کامپیوتری و حجم بالای انتقال اطلاعات دیگر کابلهای شبکه سیمی یا هشت رشته ای پاسخگوی نیازهای جامعه نیست به همین منظور در حال حاضر از کابلهای فیبرنوری استفاده میشود. در انتقال سیگنالهای الکتریکی، به جای استفاده از سیمهای فلزی، از فیبرهای نوری بهره میگیریم که متشکل از رشتههای شیشه ای یا پلاستیکی بوده و پالس های نوری را عبور میدهند. اینگونه کابلها علی رغم اینکه از شیشه ساخته شده اند، انعطاف پذیر میباشند.
مزايای فيبر نوری
فيبر نوری در مقايسه با انواع کابل شبکه دارای مزايای زير است:
با توجه به مزايای فراوان فيبر نوری، امروزه از اين نوع كابلها در موارد متفاوتی استفاده میشود. اكثر شبكه های كامپيوتری و يا مخابرات از راه دور در مقياس وسيعی از فيبر نوری استفاده مینمايند.
در این مطلب سعی کردیم تا به صورت کامل انواع کابل شبکه و مزیتهای آن را بررسی کنیم. اگر قصد دارید محل کار یا شرکت خود را شبکه کنید و از خدمات شبکه در کرج و تهران بهره مند شوید، با ما تماس بگیرید.
پاسخ دهید