کارت شبکه و انواع آن

نویسنده: مریم نیکخو
۲۷ آذر ۱۳۹۷
کارت شبکه و انواع آن

در دستگاه‌ها، قطعه‌ای که اتصال کاربران به دنیای اینترنت و شبکه را برقرار می‌سازد کارت شبکه نام دارد. در گذشته فقط کامپیوترها دارای این قطعه بودند اما امروزه دیگر در هر وسیله‌ای حتی ماشین‌های لباسشویی که به اینترنت وصل می‌شوند نیز این قطعه وجود دارد. این قطعه به انگلیسی Network Interface Card نام دارد و به اختصار NIC نام می‌گیرد. کارت‌های شبکه در حالت کلی به دو شکل وجود دارند:

  • کارت‌های شبکه سیمی/کابلی
  • کارت‌های شبکه وایرلس

به کارت شبکه وایرلس WNIC نیز می‌گویند که W مخفف کلمه Wireless می‌باشد.

 

جزئیات کارت شبکه

کارت شبکه دارای یک چیپ مرکزی کنترل کننده است. چیپ مرکزی کنترل کننده، داده‌های ارسالی و دریافتی را هماهنگ و سینک می‌کند. کارت شبکه در بعضی مواقع با استفاده از همین چیپ با اسلات کامپیوتر هم در ارتباط است. این در حالی است که در بعضی از کارت‌های شبکه برای ارتباط با اسلات PCI Express از چیپ دیگری استفاده می‌شود. در کارت های شبکه یک چیپ مرکزی EEPROM (در کارت‌های اکسترنال) برای ذخیره مک آدرس چیپ، یک یا دو عدد فیلتر و یا ترانسفورمر برای حذف نویز و تطبیق امپدانس، یک پورت یا جک RJ-45 یا همان پورت LAN تشکیل شده است.

 

وظیفه کارت شبکه

وظیفه‌ی تبدیل سیگنال‌ها است. در کارت‌های شبکه کابلی سیگنال‌های الکتریکی دریافتی از طریق کابل شبکه را به زبان قابل فهم ماشین و بالعکس زبان ماشین را به سیگنال‌های الکتریکی قابل فهم شبکه تبدیل می‌کند. در کارت‌های شبکه وایرلس امواج الکترومغناطیسی دریافتی به زبان قابل فهم کامپیوتر تبدیل شده و زبان کامپیوتر به امواج الکترومغناطیسی تبدیل می‌شوند. مراحل انتقال سیگنال از اینترنت به کارت شبکه به ترتیب زیر می‌باشد:

  1. سیگنال از طریق کابل شبکه به پورت شبکه در کارت شبکه می‌رسد.
  2.  سیگنال وارد ترانسفورمر شده تا ایزوله شود (زیرا هیچ نویزی نباید وارد کارت شبکه شود).
  3. سیگنال وارد چیپ (PHY (Physical می‌شود. رمزگشایی و رمزنگاری اطلاعات در این چیپ انجام می‌شود.
  4. دیتا وارد رابط بین کامپیوتر و کارت شبکه یا همان چیپ مرکزی می‌شود. این چیپ وظیفه کنترل مک آدرس را نیز برعهده دارد.

 

چراغ وضعیت در کارت‌های شبکه

در کارت‌های شبکه دو چراغ LED وجود دارد و دقیقا در کنار پورت‌های LAN قرار گرفته است. رنگ این چراغ‌ها در بعضی از کارت‌ها سبز و زرد و در بعضی دیگر نارنجی و زرد است. هر دوی این چراغ‌ها در زمانی که اتصال کارت با دنیای شبکه برقرار است روشن هستند. یکی از این چراغ‌ها ثابت خواهد بود و چراغ دیگر چشمک زن. معمولا چراغی که ثابت است سبز و یا نارنجی و چراغ زرد چشمک زن است. چراغ ثابت در صورتی روشن و ثابت خواهد بود که اتصال بین کابل و کارت به درستی برقرار باشد. چراغ چشمک زن در صورتی روشن و چشمک زن است که داده بین کارت شبکه و دنیای اینترنت در حال تبادل باشد.

 

انواع کارت شبکه

کارت شبکه قطعه‌ای الکترونیکی و رابط بین کامپیوتر و دنیای شبکه است. این برد الکترونیکی می‌تواند از طریق پورت‌های استاندارد مانند USB به کامپیوتر وصل شود.

  • کارت شبکه سیمی/کابلی

این کارت در واقع به صورت اینترنال، داخل کیس و بر روی اسلات PCI Express نصب می‌شود. اتصال کارت به دنیای شبکه از طریق کابل شبکه امکان پذیر می‌شود. در قدیم اسلات‌ها به صورت PCI و کاملا محدودیت‌زا بود.

  •  کارت شبکه وایرلس

کارت وایرلس مانند کارت‌های سیمی داخل کیس بر روی اسلات PCI Express نصب می‌شوند. این کارت‌ها دارای آنتنی از بیرون می‌باشند. در صورتی که می‌خواهید یک PC یا کامپیوتر رومیزی را به صورت وایرلس به شبکه وصل نمایید می‌بایستی از این نوع استفاده نمایید.

انواع کارت شبکه

 

  • کارت شبکه USB

این مدل از کارت شبکه‌ها هم به صورت کابلی و هم به صورت وایرلس موجود هستند. این برد از طریق پورت USB آن به کامپیوتر وصل می‌شود و کابل شبکه به سر دیگر آن وصل می‌شود. در مدل‌های وایرلس سمت دیگر آن دارای آنتن هستند. در هنگام خرید این مدل باید توجه کرد این است که سر USB آن از نوع USB3.0 باشد.

نکته: سر USB2.0 باعث محدودیت سرعت می‌شود.

اگر علاقه‌مند هستید درمورد کابل شبکه اطلاعاتی کسب کنید، از مطلب انواع کابل شبکه دیدن فرمایید.

 

در این مطلب به طور کامل به بررسی کارت شبکه و انواع آن پرداختیم. در صورت نیاز به مشاوره رایگان و یا استفاده از خدمات شبکه و پشتیبانی شبکه در کرج با ما تماس بگیرید.

تماس با ما

دیدگاه‌ها

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان بگیرید

فرم تماس با ما

CAPTCHA
لطفا صبر کنید