شبکه چیست و چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

نویسنده: علی مشهدی بیگی
۲۴ آذر ۱۳۹۶
شبکه چیست

امروزه کمتر کسی پیدا می‌شود که که سوال شبکه چیست ؟ برایش پیش نیامده باشد و برایش مفاهیم شبکه جالب نباشد. علم شبکه ترکیبی از علوم برق، الکترونیک، مخابرات و کامپیو‌تر است. اساس کلی شبکه‌های کامپیوتری برای هر کس ضروری است و این روزها بیش از پیش توجه‌ها به سمت شبکه و اهمیت آن رفته است. اگر شما هم قصد دارید درباره شبکه بیشتر بدانید، توصیه می‌کنیم حتما این مطلب را تا انتها بخوانید و ۷۲۴نت را همراهی کنید.

شبکه چیست و چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

تاریخچه شبکه

همانطور که می‌دانید اولین شبکه توسط گراهام بل با اختراع تلفن آغاز شد و نحوه کارکرد این نوع شبکه به طوری بود که اگر شخصی می‌خواست از یک نقطه به نقطه دیگر تماس پیدا کند از این نوع شبکه ساده استفاده می‌کرد که یک سیستم متمرکز نام داشت. پس از مدت‌ها این شبکه به سرعت گسترش یافت و سیر تکاملی خودش را طی نمود بطوریکه هم اکنون شاهد اتصال‌های گسترده شبکه در ادارات و شرکت‌ها و … شده‌ایم. قبل از معرفی شدن این روش از سوییچینگ مداری به منظور تعیین مسیر ارتباطی استفاده می‌شد. اما در سال ۱۹۷۴ با ابداع پروتکل ارتباطی TCP/IP استفاده گسترده تری شد و در سال ۱۹۸۲ این پروتکل جایگزین پروتکل NCP شد و به پروتکل استاندارد تبدیل شد.

شبکه چیست و چرا به شبکه نیازمندیم؟

شبکه چیست و چرا به شبکه نیازمندیم

شبکه چیست و چرا به شبکه نیازمندیم

در پاسخ به سوال شبکه چیست ؟ می‌توان چنین گفت: مجموعه‌ای از دو یا چند سیستم کامپیوتری که بتوانند با هم ارتباط داشته باشند و منابع خود را در اختیار دیگری قرار دهند. منظور از منابع دسترسی به فایل‌ها، چاپگر‌ها، CD و … می‌باشد. شاید بتوان آن را به نوعی به زنجیره ارتباطی شما با تهیه‌کنندگان‌، ‌شرکا و مشتری‌‌ها تشبیه نمود. شما می‌توانید از طریق کابل کشی و ارتباطات رادیویی به این هدف دست یابید. شبکه، سبب ارتباط تجهیزات IT با یکدیگر، ارتباط کاری شما با اینترنت و حتی خدماتی چون کنفرانس از راه دور و انتقال سریع فایل‌های گرافیکی و ویدئویی می‌شود. این ویژگی، یعنی ارتباط سریع و آسان دستگاه‌ها با یکدیگر باعث ایجاد مزیت‌های زیادی می‌شود. بنابراین جهت باقی ماندن در محیط تجاری رقابتی امروز، نیازمند شبکه‌ای کارآمد می‌باشیم.

هدف از ایجاد شبکه

از شبکه‌های کامپیوتری می‌توان برای اهداف مختلفی استفاده کرد که به بعضی از آن‌ها در ادامه اشاره می‌کنیم:

  1. تسهیل ارتباط: یعنی اینکه با استفاده از یک شبکه به آسانی کاربران می‌توانند ایمیل بزنند یا با یکدیگر چت کنند.
  2. اشتراک گذاری سخت افزار‌ها: در هر محیط شبکه‌ای هر تعداد کامپیوتری که در شبکه هستند مجاز می‌باشند به داده‌ها و یا هر منابع دیگری که درسیستم‌های آن شبکه قرار گرفته دسترسی پیدا کنند که این خود از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد.
  3. اشتراک گذاری نرم افزار‌ها: کاربرانی که به یک شبکه کامپیوتری متصل هستند یک نرم افزار را روی یک سیستم نصب می‌کنند که دیگر سیستم‌ها هم بتوانند از این نرم افزار استفاده کنند و اینگونه نرم افزار به اشتراک گذاشته شده است.

در این مطلب به بررسی شبکه و اهداف آن پرداختیم و به این موضوع پی بردیم که شبکه ارتباط سریع و آسان دستگاه‌ها با یکدیگر را ممکن می‌سازد. بنابراین اگر قصد رقابت در محیط تجاری رقابتی این روزها را دارید نیازمند شبکه با کیفیت و کاربردی هستید. بدین منظور شما می‌توانید برای استفاده از خدمات شبکه در کرج و تهران با ما تماس بگیرید.

ارتباط با ما

دیدگاه‌ها

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان بگیرید

فرم تماس با ما

CAPTCHA
لطفا صبر کنید