نیاز به دوربین مداربسته در میان سازمانها، شرکتها، کارخانهها، مراکز خرید و بسیاری از مکانهای دیگر به دلایل متعددی از قبیل برقراری امنیت، کنترل ترافیک و… چند سالی است که حس میشود و به همین دلیل هر روزه خصوصیات دوربین ها دست خوش تغییر میشوند تا با کیفیت بهتری در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرند. از این رو در ادامه به بررسی جدیدترین ویژگیها در دوربینهای مداربسته میپردازیم.
طی این سالها در تکنولوژی دوربینهای مداربسته پیشرفتهای بسیاری حاصل شده است. از میان این ویژگیها میتوان به موارد زیر اشاره کرد و در ادامه مختصرا به توضیح هر یک از این موارد میپردازیم.
اولین مسئلهای که در هنگام تهیه این دوربینها به آن توجه خواهید نمود کیفیت تصویر در این دوربینها است. دوربینهای مداربسته تحت شبکه در مقایسه با دوربینهای قدیمی آنالوگ از کیفیت بالاتری برخوردار هستند. دوربینهایی با کیفیت ۲ و ۴ مگاپیکسل در حال حاضر بالاترین کیفیت را دارا میباشند که جزو پرفروشترین محصولات در بازار هستند. در حال حاضر در مکانهایی که نیاز به کیفیت تصویر بالاتری وجود دارد دوربینهایی با کیفیت ۴K و بالاتر نیز وجود دارند.
اگر به جای مشاهده کلیه فیلمها در بازه زمانی یک حادثه حتی با سرعت ۴ برابر وقت صرف کنید باز هم زمان زیادی را صرف مشاهده فیلمها خواهید کرد و در این مسئله احتمال خطای بسیاری وجود دارد. اما اگر به جای مشاهده کل فیلمها فقط آلارمهای ضبط شده توسط دوربین را مشاهده نمایید قطعا زمان کمتری صرف خواهید کرد و احتمال بروز خطا در این مسئله به صفر خواهد رسید. در زیر به ویژگیهای هوشمندی که میتوانید در دوربینهای مداربسته جدید از آنها بهره ببرید اشاره گردیده است.
استفاده از کدکهای فشرده سازی تصاویر در تکنولوژی دوربینهای مداربسته امری ضروری است. زیرا برای ذخیره سازی فیلم فقط یک دوربین مداربسته با کیفیت ۲ مگاپیکسل طی ۲۴ ساعت ۳۰۰۰GB فضا نیاز است. این امر عملا ذخیره سازی فیلمها را در جایی که از چندین دوربین بهره میبرند غیرممکن میسازد. بدون فشرده سازی تصاویر دوربینها امر ذخیره سازی فیلمها غیر ممکن است. در حال حاضر تولید کنندگان در این صنعت از تکنولوژی H.264 بهره میبرند که پهنای باند و حجم ذخیره سازی را به شکل چشم گیری کاهش میدهد. اما جدیدترین تکنولوژی کدک تصاویر در این صنعت H.265 است و نسبت به H.264 مصرف پهنا و فضای ذخیره سازی را ۵۰ الی ۶۰ درصد کاهش میدهد.
از چالشهای دنیای واقعی در دستگاههای الکترونیکی مقاومت این دستگاهها در برابر نوسانات برق میباشد. معمولا مقاومت دوربینهای مداربسته ۱۰ درصد از حد استاندارد است اما به تازگی شرکت uniview پایداری و مقاومت دوربینهای مداربسته خود را تا ۲۵± درصد از حد استاندارد اعلام کرده است. اما در دنیای واقعی و نمایشگاه ایپاس با تستهای انجام گرفته این دستگاهها تا ۵۰± درصد در برابر نوسانات برقی از خود مقاومت نشان داده است.
حداکثر میزان انتقال برق با کابل شبکه بین دستگاه NVR و دوربین، طبق استاندارد IEEE802af و IEEE802at صد متر اعلام شده بود. اگر متراژ موردنیاز بیشتر از ۱۰۰متر بود ملزم به استفاده از سوئیچ و یا دستگاههای تقویت کننده دیگر بودید تا بتوانید برق مورد نیاز دوربینها را تامین نمایید. اما در محصولات جدید شرکت uniview تا ۳۰۰ متر انتقال برق در کابلهای شبکه تامین خواهد شد.
این ویژگی به شما تصویری رنگی با کیفیت بالا در نور بسیار کم ارائه میدهد. این در حالی است که در حالت عادی دوربینهای مداربسته در شب با نور مادون قرمز تصویری سیاه وسفید نشان میدادند. ویژگی Starlight سبب شده تا ضریب امنیت بیشتری در موقعیت شب برای شما فراهم گردد.
دقت در جزئیات طراحی باعث میشود تا کیفیت و کارایی و عمر این دستگاهها افزایش یابد. شرکت Osram آلمان با استفاده از تکنولوژی LEDهای نسل سوم در این دوربینها باعث افزایش کارایی این دوربینها شده است. طراحی بدنه با استانداردهای IP67 و یا IK10 این دوربینهای مداربسته را در برابر نفوذ گرد و غبار و باد و باران مقاوم ساخته است. استفاده از شیشههایی که طول برد مادون قرمز را در شب کاهش نمیدهند و از تجمع حشرات در جلوی دوربین جلوگیری میکند نشاندهنده پیشرفت زیاد در صنعت دوربین مداربسته است.
در محیطهای خاص تطبیق پذیری دوربینهای مداربسته از اوامر مهم و ضروری است. دوربینهای مداربسته جدید تا °۴۰− و تا °۷۰+ در برابر تغییر دما مقاوم شدهاند.
پیشرفت در صنعت دوربینهای مداربسته به دلیل نیاز به امنیت با سرعت بسیار زیادی در حال وقوع است و در این مقاله سعی کردیم تا شما را از این پیشرفتها آگاه سازیم تا با دید بازتری نسبت به خرید و نصب دوربین مداربسته اقدام کنید. امیدوارم مقاله پیش رو مورد قبول شما عزیزان اهل صنعت و تکنولوژی قرار گرفته باشد.
پاسخ دهید