آدرس IP چیست؟

نویسنده: حمیدرضا سخایی
۲۰ دی ۱۳۹۶
آدرس IP

در این مطلب قصد داریم شما را با  آدرس IP ، کارایی و همچنین چگونگی تقسیم بندی آن در شبکه‌‌های کامپیوتری آشنا کنیم و سپس به بررسی کلاس‌های آی پی بپردازیم. در ادامه با ۷۲۴نت همراه باشید.

IP چیست؟

اگر بخواهیم یک تعریف کلی از آدرس IP داشته باشیم می‎توان گفت که، شناسه ای است که برای برقراری ارتباط بین کامپیوترها و اتصال آن‌ها به یکدیگر به کار گرفته می‌شود.

انواع آدرس IP

  • آدرس  IPv4
  • آدرس IPv6

که در این مقاله قصد داریم به بررسی آدرس IPv4 که همان آی‌پی ورژن ۴ است بپردازیم.

 

آدرس IP:

آدرس IP در کامپیوتر به این صورت تعریف می شود: x.x.x.x هر می‌تواند عددی از ۰ تا ۲۵۵ باشد. یعنی ۱۰ . ۲۵ . ۱۶۸ . ۱۹۲ یک آدرس IP است، لازم به ذکر است که بعضی از این آدرس ها را نمی‌توان بکار برد، مثل آدرس ۰.۰.۰.۰ یا ۲۵۵.۲۵۵.۲۵۵.۲۵۵ . اما اینکه این آدرس ها چه هستند یا کجا استفاده می‌شوند را در ادامه بررسی خواهیم کرد.

کلاس های IP:

  • کلاس A
  • کلاس B
  • کلاس C
  • کلاس D
  • کلاس E

بد نیست این نکته را هم بگوییم که در بین این کلاس‌ها کلاس D و E کاربرد کمتری دارند.

کلاس های IP

کلاس های IP

 

برای اینکه بتوان ارتباط بین سیستم‌های کامپیوتری را آسان‌تر کرد و همچنین سرعت اتصال بین یکدیگر را بالا برد از کلاس‌های IP استفاده می‌کنند.

     تعداد میزبان Host         تعداد شبکه های این کلاس       شماره‌های شبکه
              ۲- ۲۲۴                  ۲ – ۲۷ ۱.۰.۰.۰  تا ۱۲۷.۰.۰.۰ کلاس A
              ۲- ۲۱۶                  ۲- ۲۱۴ ۱۲۸.۱.۰.۰ تا ۱۹۲.۲۵۴.۰.۰ کلاس B
              ۲- ۲۱۴                  ۲- ۲۲۱ ۱۹۲.۰.۱.۰ تا ۲۲۳.۲۵۵.۲۵۴.۰ کلاس C

نکته: در جدول فوق چندین شماره رزرو وجود دارد. به عنوان مثال شبکه‌های ۰ . ۰ . ۰ . ۰ برای آدرس Broadcast در نظر گرفته شده است و ۰ . ۰ . ۰ . ۱۲۷ برای آدرس Loop back می‌باشد. همچنین آدرس‌های ۰ . ۲۵۵ . ۲۵۵ . ۲۲۳ , ۰ . ۰ . ۰ .۱۹۲ و ۰ . ۰ . ۲۵۵ . ۱۹۱ و ۰ . ۰ . ۰ . ۱۲۸ جزء آدرس‌های رزرو می‌باشند. در مقاله‌های بعدی Broadcast و Loop back را بیشتر توضیح خواهیم داد.

 

IP Subnetting:

با استفاده از مفهوم زیر شبکه بندی یا Subnetting می‌توانیم هریک از کلاس‌های A,B,C را به چندین زیر شبکه یا گروه‌های کوچکتر تقسیم بندی کنیم. این کار باعث می‌شود که از آدرس‌های IP به نحو بهینه تری استفاده کنیم. هنگامی که از مفهوم زیر شبکه استفاده می‌کنیم، آدرس‌های میزبان هریک از کلاس‌ها را می‌توانیم به دو قسمت تقسیم کنیم که قسمتی از این آدرس به عنوان آدرس زیر شبکه و قسمت باقیمانده به عنوان آدرس میزبان در نظر گرفته می‌شود.

                                        Subnet Mask
۰ . ۰ . ۰ . ۲۵۵                   Class A
                                     ۰ . ۰ . ۲۵۵ . ۲۵۵                   Class B
                                   ۰ . ۲۵۵ . ۲۵۵ . ۲۵۵                   Class C

آدرس دهی IP با استفاده از زیر شبکه بندی از مفهومی تحت عنوان Subnet Mask استفاده می‌کند. Mask زیر شبکه این امکان را فراهم می‌کند که تعریف درستی از ساختار یک آدرس IP  داشته باشیم. Subnet Mask یک عدد ۳۲ بیتی در مبنای باینری می‌باشد که غالبا در مبنای دهدهی که توسط نقطه از هم جدا شده است نشان داده می‌شود. به طور خلاصه Mask مشخص کننده اندازه قسمت میزبان در هر آدرس IP می‌باشد. در Mask اندازه قسمت میزبان با صفر نشان داده می‌شود. به عبارت ساده تر تعداد بیت‌های صفر در Mask مشخص کننده طول قسمت میزبان می‌باشد. مثلا در کلاس A، تعداد ۲۴ بیت پایانی از Mask مقدار صفر خواهند داشت.

در این مطلب سعی کردیم با زبانی ساده به بررسی آدرس IP بپردازیم. امیدواریم از این مطلب استفاده کرده باشید. همچنین اگر نیازمند خدمات شبکه در کرج و نصب دوربین در کرج هستید با ما تماس بگیرید:

ارتباط با ما

دیدگاه‌ها

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان بگیرید

فرم تماس با ما

CAPTCHA
لطفا صبر کنید