سالیان زیادی نیست که اینترنت اختراع شده است ولی در همین زمان کوتاه توانسته جایگاه بی نظیری برای خود دست و پا کند و هزاران شغل به وجود بیاورد. البته چندین شغل را هم از بین برده یا به طریقه دیگری تبدیل کرده است. یکی از شغل هایی که با گسترش اینترنت به وجود آمده است، طراحی وبسایت میباشد که در این مطلب از وبسایت ۷۲۴نت به بررسی تاریخچه طراحی وبسایت خواهیم پرداخت.
سال ۱۳۶۹ شمسی بود که اولین مرورگر با نام World Wide Web به وجود آمد، اما بعدها نامش به نکسوس تغییر کرد. آن زمان صفحات وب از نوع متنی بودند و عکس و ویدئویی وجود نداشت. فقط یک متن ساده با لینکهای آبیِ زیر خط دار!
بعد از گذشت سه سال و با آمدن مرورگر Mosaic ، این امکان به وجود آمد که در صفحات وب از تصاویر با فرمتهایی مثل .gif استفاده شود. در آن زمان طراحی سایت به دلیل محدودیت پهنای باند مرورگر خیلی جذاب نبود و سایتهای خوبی به وجود نمیآمدند.
در میانههای دهه ۷۰ هجری شمسی Netscape بهترین مرورگر موجود بود، البته تا زمانی که اینترنت اکسپلورر به بازار بیاید. از همان موقع بود که رقابت بین مرورگرها پیش آمد و همگی در تلاش بودند تا با عرضه قابلیتهای بهتر صدر نشین این رقابت باشند. آن زمان طراحی وبسایت با استفاده از جدولها و قالبها و عکسهای بیشتر انجام میشد و تصاویر گیف متحرک و جاوااسکریپت در برخی سایتها به چشم میخورد.
در اواخر دهه ۷۰ جعبه ابزارهای توسعه وب مانند DreamWeaver یا GoLive به وجود آمدند. با توجه به افزایش کاربران برای ساخت صفحات وب، محبوبیت این ابزارها هم بیشتر شد. هنگامی که تعداد سایتها بیشتر شد، طراحان وب بیشتری به کار گرفته شدند و شغلهای بیشتری هم به وجود آمد. یکی از آنها فناوری فلش میباشد که در همین دوره ظهور کرد.
بین سالهای ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۳ طراحیهای بهتری شکل گرفت. طراحیهایی که بر اساس جدول نبودند و از تصاویر .png که شفافیت بیشتری داشتند، استفاده میکردند. CMSها یا همان سیستم های مدیریت محتوا در این بازه زمانی شروع به محبوب شدن کردند. سیستم مدیریت محتوا در واقع برنامه ای است که به طراحان در انتشار محتوا بر روی فضای وب و ویرایش آنها کمک میکند.
در بازه زمانی ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۶ وب ۰.۲ متولد شد و طراحی سایت با سرعت بیشتری پیشرفت کرد. در این دوره سایتهای بزرگنما با هدف برقراری ارتباط بوجود آمدند، تایپوگرافیهای Bold و زوایا گرد و اجزای درخشان بیشتر شدند. در این مدت ویجتها برای ترکیب سایتهایی با هم مثل شبکههای اجتماعی و خوراکها ظهور کردند.
به دلیل افزایش دسترسی مردم عادی به سایتها این دوره از محبوبیت خاصی برخوردار است. سرویسهایی مثل وردپرس و بلاگر به صورت کاربرپسند به وجود آمدند تا مردم معمولی بدون دانش HTML یا CSS توانایی ساختن سایت را داشته باشند.
از سال ۱۳۸۷ تا به حال طراحی وبسایت با سرعت خیلی بیشتری رشد کرده است و طراحی آنها به سمت واکنش گرایی برای گوشی رفته است تا کابران با تلفنهای همراه خود بتوانند به راحتی وبگردی کنند. به علاوه در این مدت تایپوگرافی و شبکههای اجتماعی نیز گسترش یافتند.
امروزه کسب و کارها به سمت آنلاین شدن میروند و همین امر باعث شده تا نیاز به وبسایتهای خوب و جذاب داشته باشند تا بتوانند به رقابت بپردازند. همه اینها باعث گسترش شغلهای مختلف بر بستر وب شده است. اگر شما هم برای گسترش کار و کاسبی خود و افزایش درآمد نیاز به طراحی سایت به خصوص طراحی وبسایت در کرج دارید با ما تماس بگیرید.
پاسخ دهید