نحوه کابل کشی دوربین مداربسته

نویسنده: مریم نیکخو
۶ آذر ۱۳۹۷

نکته مهم بعد از مراجعه به یک محل و در نظر گرفتن تعداد و محل قرارگیری دوربین‌ها نحوه کابل کشی دوربین مداربسته می‌باشد، که بسیار مهم می‌باشد. همواره انتخاب مسیرهای بهینه باعث تمیزی کار و صرفه جویی در مصرف کابل و نهایتا زمان انجام پروژه خواهد شد. هر چه طول کابل کوتاه‌تر باشد تصویر با کیفیت‌تر خواهد بود. طول زیاد کابل‌ باعث ضعیف شدن سیگنال و در نتیجه ارائه تصویر با کیفیت پایین خواهد شد. کابل‌کشی اصولی نشان‌دهنده میزان مهارت فرد در انجام پروژه می‌باشد. انتخاب مسیرهای طولانی علاوه بر مصرف بیشتر کابل موجب صرف زمان بیشتر بر روی پروژه و طولانی‌تر شدن زمان پروژه می‌شود. در این مبحث مواردی که همواره در نحوه کابل کشی مهم هستند نیز مورد بحث قرار خواهیم داد.

نحوه کابل کشی دوربین مداربسته

دوربین‌‌ها و تجهیزاتی که باید تهیه شوند

بسته به نقشه ساختمان و شرایط جغرافیایی محل بعد از انتخاب محل‌ قرارگیری دوربین‌ها تعداد دوربین‌ها مشخص شده و دوربین‌های آنالوگ یا آی پی تهیه می‌شود. تجهیزات مورد نیاز در یک پروژه دوربین مداربسته عبارتند از:

  • دوربین
  • کابل
  • BNC
  • پایه دوربین
  • دستگاه DVR و یا NVR
  • نورافکن مادون قرمز جهت دوربین‌‌های دید در شب
  • هارد
  • مانیتور جهت دریافت تصاویر

لوازمی از قبیل دریل و پیچ گوشتی نیز از ابزارهای نصب این تجهیزات می‌باشند.

مکان‌هایی که همواره جهت مکان نصب دوربین باید به خاطر داشته باشید:

  • روبروی درب جلویی و پشتی ساختمان باشند.
  • پنجره‌های رو به خیابان و کوچه در دید دوربین باشند.
  • در اتاق‌های نشیمن و آشپزخانه نصب شوند.
  • راه پله‌ها فراموش نشوند.
  • محل نگهداری اسناد و مدارک مهم و لوازم گران قیمت باید در دید دوربین قرار گیرند.
  • روبروی درب تراس و… نصب شوند.

دوربین‌ها می‌بایستی همواره در بالاترین نقطه ساختمان نصب شوند. این کار باعث دور ماندن از دسترس سارقان شده و منطقه بیشتری را نیز پوشش خواهند داد. دوربین‌های مداربسته‌ خارج از ساختمان بهتر است زیر یک سایه‌بان نصب شوند. این کار جهت در امان ماندن این تجهیزات از آسیب آفتاب و بارش باران است. لنز دوربین می‌بایستی از تابش نور مستقیم خورشید و لامپ دور باشد. فضای اطراف محل قرارگیری دوربین مداربسته باید خلوت باشد تا دید بیشتری داشته باشد.

 

زیبایی ظاهری کار

یک مورد مهم در انجام پروژه‌هایی که نیاز به کابل کشی دارند زیبایی ظاهری کار است. اگر کابل کشی می‌بایستی روکار انجام شود، برای حفظ زیبایی کار این موارد فراموش نشوند:

  • حتما سیم و کابل خود را در داخل ترانک و یا داکت عبور دهید.
  • به نصب دقیق این تجهیزات در کنج‌ها و پوشاندن حتی سوراخ‌ها در جایی که کابل وارد مسیر داکت و یا ترانک می‌شود توجه داشته باشید.
  • سعی کنید تا حفره‌ی باز از داکت باقی نمانده و هیچ یک از سیم‌ها و کابل‌هایی که در داخل داکت قرار دارند دیده نشوند.
  • بهتر است دوربین ها در محلی نزدیک به منابع تغذیه نصب شوند.
  • حتی الامکان مسیرهایی را جهت داکت‌کشی و یا ترانک‌کشی انتخاب نمایید که در بین راه دری قرار نگرفته باشد. این‌کار زیبایی ظاهری کار شما را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

 

کابل مناسب برای دوربین‌های مداربسته آنالوگ

انتخاب کابل برق مناسب برای دوربین‌های آنالوگ و یا کابل‌های شبکه مناسب از مواردی است که باید در نظر داشته باشید. انتخاب کابل با آلیاژ مس خالص برای دوربین‌های IP از موارد مهم در کابل کشی دوربین مداربسته می‌باشد. محاسبه قطر کابل‌های برق امری بسیار مهم در این زمینه است.

حتی‌الامکان کابل می‌بایستی:

  • به دلیل نویز کابل‌های برق از این کابل‌ها دور بمانند.
  • در جاهایی که از کنار کابل برق می‌گذرند کابل‌های دوربین درون داکت‌های پلاستیکی قرار بگیرند.
  • در مسیرهای دفنی از لوله‌های فلکسی دارای روکش استفاده کنید تا در برابر آسیب‌های ناشی از جوندگان در امان بماند.
  • کابل‌ها شانه شوند تا دارای پیچ و تاب نباشند و در نهایت از آسیب دیدن محافظت شوند.

 

کابل‌های رنگی

می‌توانید با درنظر داشتن الگوریتمی خاص از کابل‌های رنگی جهت نظم دادن به کار خود استفاده کنید. در صورت در دسترس نبودن کابل‌های رنگی از بوت کاور (محافظ‌های رنگی سوکت) استفاده نمایید. بدیهی است این امر موجب منظم شدن کار شما شده و در زیبایی ظاهری کار تاثیر به سزایی دارد.

 

تهیه نقشه پروژه 

تهیه نقشه از پروژه در ابتدای کار برای نقشه‌کشی و انجام محاسبات امری مهم و کارآمد می‌باشد. نقشه پروژه در آینده جهت عیب یابی و رفع مشکل سیستم باعث صرفه جویی در وقت و هزینه خواهد شد. برای تهیه نقشه در پروژه‌های بزرگ می‌توانید از نرم افزار AutoCad و در پروژه‌های کوچک از نرم افزار Visio اقدام نمایید.

 

آموزش کابل کشی دوربین مداربسته

 

برچسب گذاری کابل‌ها

 از کارهایی که چندان زمانی نبرده اما بعدها می‌تواند از صرف هزینه‌های گزاف جهت عیب‌یابی در کابل‌کشی جلوگیری نماید برچسب‌‌گذاری و آدرس‌‌دهی کابل‌ها می‌باشد. این کار باعث تشخیص سریع کابل و پیدا کردن مسیر آن شده و زمان عیب یابی آن را به حداقل می‌رساند.

 

نحوه کابل کشی دوربین مداربسته آنالوگ

بعد از نصب دوربین مداربسته در مکان مناسب آن را به یک منبع تغذیه وصل کنید. سپس دوربین را از طریق یک کابل BNC از قسمت OUTPUT دوربین به پورت INPUT دستگاه DVR و یا NVR متصل کنید. سپس با یک کابل BNC از قسمت OUTPUT دستگاه DVR اتصالی به مانیتور و یا تلویزیون خود برقرار کنید و بعد از آن با روشن کردن سیستم دوربین مداربسته تصویر را بر روی مانیتور خواهید دید. در تصویر پایین می توانید درک بهتری از نحوه انجام این کار داشته باشید.

کابل کشی دوربین مداربسته

نحوه کابل کشی دوربین مداربسته آی‌پی یا تحت شبکه

در دوربین‌های مداربسته تحت شبکه و یا آی پی، دستگاه NVR جایگزین دستگاه DVR خواهد شد. در این موارد کابل شبکه جایگزین کابل BNC در مبحث قبلی خواهند شد. مطابق روشی که در بالا گفته شد اتصالات بین دوربین، دستگاه NVR و مانیتور برقرار می شوند. کابل شبکه علاوه بر انتقال تصاویر دوربین، برق مورد نیاز را نیز انتقال خواهند داد. تصویر پایین نمایانگر نحوه انجام این کار می‌باشد. در پایان مراحل کابل کشی می‌توانید روی کابل‌ها را بپوشانید تا علاوه بر حفظ زیبایی کار کابل را نیز از آسیب‌های محیطی در امان نگاه دارید.

در مواردی بنا به درخواست مشتری و یا نبودن امکانات کابل کشی می‌‌بایستی از تجهیزات وایرلس استفاده شود. همان‌طور که از نام اینگونه تجهیزات بر می‌آید هیچگونه کابل کشی انجام نخواهد شد. در این قبیل پروژه‌ها از طریق یک دستگاه وایرلس اتصال بین دوربین و دستگاه DVR برقرار خواهد شد و دستگاه DVR از طریق کابل به مانیتور و یا تلویزیون وصل شده و تصویر گرفته شده از طریق دوربین بر روی مانیتور نشان داده می‌شود. مزایای تجهیزات وایرلس از این قبیل می‌باشند.

  • سهولت در نصب و جابجایی
  • عدم نیاز به کابل کشی و پوشاندن کابل

سیم کشی دوربین مداربسته

پیش‌بینی آینده پروژه

پیش‌بینی آینده پروژه یکی از ویژگی‌های افراد متخصص و ماهر در هر پروژه می‌باشد. پیش‌بینی جابه‌جایی‌ها و ارتقاء پروژه حتی المقدور و حداقل در کمتر از ۵ سال از عوامل موفقیت پروژه است. مثلا در یک پروژه کابل‌کشی می‌توان ۳ متر اضافه کابل را برای سمت رک و یک متر اضافه‌تر برای سمت دوربین در نظر گرفت. این اندازه طبق استاندارد BICSI میزان قابل قبولی می‌باشد. بالاتر از این میزان، استاندارد نیست چرا که باعث بی‌نظمی کار و سردرگمی کارشناسان پروژه خواهد شد.

 

در این مطلب سعی کردیم به طور کامل نحوه کابل کشی دوربین مداربسته را آموزش دهیم. امیدواریم این مطلب برایتان مفید و سودمند بوده باشد. اگر قصد دارید کسب و کار یا منزل خود را ایمن کنید، برای نصب دوربین مداربسته به ویژه نصب دوربین در کرج با ما تماس بگیرید.

تماس با ما

دیدگاه‌ها

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان بگیرید

فرم تماس با ما

CAPTCHA
لطفا صبر کنید