تفاوت شبکه های Domain And workgroup

نویسنده: مریم نیکخو
۱۳ فروردین ۱۳۹۸
تفاوت شبکه های Domain And workgroup

به مجموعه‌ای از سرویس دهنده‌ها و سرویس گیرنده‌ها، شبکه کامپیوتری گفته می‌شود. به سرویس دهنده‌ها در اصطلاح شبکه، سرور و سرویس گیرنده‌ها را کلاینت می‌نامند. شبکه از لحاظ منطقی به دو دسته شبکه‌های Domain و Workgroup تقسیم می‌شوند.

 

شبکه های WorkGroup

ساده‌ترین نوع شبکه‌ها، شبکه‌های WorkGroup هستند. عملکرد شبکه‌های WorkGroup به صورت peer-to-peer می‌باشد. هدف ایجاد شبکه‌های WorkGroup به اشتراک گذاری منابع سیستم‌ها با یکدیگر بوده است. مدیریت مستقلی در شبکه‌های WorkGroup وجود ندارد و هر سیستم مسئول خودش است. در این نوع شبکه‌ها هیچ نوع سلسله مراتبی وجود ندارد و تمامی کامپیوترهایی که در این شبکه قرار دارند در یک سطح هستند به این معنی که هر سیستمی در این نوع شبکه به صورت مستقل می‌تواند هم به عنوان سرویس گیرنده و هم به عنوان سرویس دهنده عمل کند. کاربران در این شبکه می‌توانند مشخص کنند چه اطلاعاتی را در سیستم‌های خود می خواهند به اشتراک بگذارند. در حالت پیش فرض، شبکه‌های ویندوزی WorkGroup هستند که در صورت نیاز می‌توان آن‌ها را به شبکه‌های Domain تغییر داد. تنها قابلیتی که در این شبکه‌ها برای کاربران وجود دارد این است که کاربران می‌توانند سیستم‌های موجود در همان شبکه کاری را جستجو کرده و به آن متصل شوند تا بتوانند از منابع آن‌ها استفاده کنند. برای اتصال به کامپیوتر مورد نظر کافی است تا نام کاربری و کلمه عبور سیستم مورد نظر را در اختیار داشته باشید.

 

معایب شبکه های WorkGroup

  • به دلیل این که مدیریت مستقلی ندارند و هر سیستم مسئول خودش است بنابراین برقراری امنیت به میزان دانش فرد بستگی دارد و در کل از امنیت پایینی برخوردار هستند.
  • محدود بودن تعداد کاربران آن تا ۱۰ کاربر.

لازم به ذکر است برای تعداد بیشتر از ۱۰ کاربر استفاده از این شبکه منطقی نیست و ایجاد زحمت خواهد کرد.

 

شبکه‌ های Domain

ساختار شبکه‌های Domain، کاملا با شبکه‌های Workgroup متفاوت است. عملکرد این نوع شبکه‌ها به صورت Client-Server می‌باشد. تمامی سیستم‌های کلاینت در شبکه‌های Domain به سرور متصل می‌شوند و مدیریت سیستم‌ها نیز از طریق کامپیوتر سرور انجام می‌شود. تمام اطلاعات امنیتی هر سیستم شامل اطلاعات کاربری مربوط به هر حساب و محدودیت‌های مربوط به آن‌ها برروی کامپیوتر سرور ذخیره می‌شود. الزامی برای وجود همه دسترسی‌ها در شبکه‌های Domain برروی سیستم هر کاربر وجود ندارد و امکان محدودسازی آن‌ها توسط مدیر سرور به اشکال مختلف می‌تواند انجام گیرد. پایگاه داده‌ای به نام Active Directory مسئول نگهداری این اطلاعات است و توسط همین دیتابیس مدیریت انجام می‌شود.

 

مزیت شبکه های Domain نسبت به WorkGroup

  • امنیت در شبکه‌های Domain به صورت واحد و توسط سرور انجام می‌گیرد که همین مسئله باعث می‌شود تا امنیت بالاتری نسبت به شبکه‌های WorkGroup داشته باشند.

تفاوت شبکه های Domain And workgroup

تفاوت شبکه WorkGroup و Domain

 

در شبکه‌های WorkGroup امکان ایجاد حساب کاربری برای هر کاربر تنها بر روی یک سیستم وجود دارد و در صورتی که کاربر بخواهد از دو سیستم استفاده کند باید حساب کاربری مذکور بر روی سیستم شخص ایجاد شود؛ اما در شبکه‌های Domain به این صورت نیست و تمامی حساب‌های کاربری در پایگاه داده Active Directory ذخیره می‌شود و کاربر بدون این که اطلاعات کاربری سیستمی را داشته باشد می‌تواند بدون این که نیاز به ایجاد حساب کاربری برروی سیستم مذکور داشته باشد به کامپیوتر مورد نظر خود در شبکه Domain متصل شود.

 

در این مقاله سعی کردیم تا شما را با شبکه‌های Domain و WorkGroup آشنا کنیم. امیدوارم مورد قبول شما کاربران گرامی قرار گرفته باشد. برای بهره مندی از خدمات شبکه و پشتیبانی شبکه در کرج با ما تماس بگیرید:

تماس با ما

دیدگاه‌ها

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان بگیرید

فرم تماس با ما

CAPTCHA
لطفا صبر کنید