مجازی سازی دسکتاپ و مزایای استفاده از آن

نویسنده: امیر میرهادی
۴ خرداد ۱۳۹۷
مجازی سازی دسکتاپ

در مقاله قبل با مجازی سازی و انواع آن آشنا شدیم و متوجه شدیم که در چه زمینه‌هایی کاربر دارد و مزایای استفاده از آن چیست؟ اکنون در این مقاله قصد داریم در مورد مجازی سازی دسکتاپ بحث کنیم و مزایای استفاده از آن را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشد تا درک بهتری از شبکه و دنیای پیرامون خود داشته باشید.

 

Desktop Virtualization (مجازی سازی دسکتاپ)

در این روش مجازی سازی، می‌توان به کاربران جدا از اینکه از چه دستگاه و یا سیستم عاملی استفاده میکنند (کامپیوتر، تین کلاینت، زیروکلاینت، گوشی موبایل و …) از طریق بستر ارتباطی شبکه (LAN, WAN, Internet) دسترسی به میز کار مخصوص به خودشان را بدهیم، در واقع فارغ از نوع دستگاهی که یک کاربر دارد می‌توانیم تجربه کار از طریق یک کامپیوتر با انواع سیستم عامل‌ها را به وی بدهیم.مشخص است که در این راهکار جزئیات بسیار زیادی قرار دارد، به این دلیل موارد فوق صرفا در جهت اختصار و روشن شدن مفهوم این راهکار بیان شده اند. اگر علاقمند هستید اطلاعات بیشتر در زمینه مجازی سازی و مزایای استفاده از آن  را کسب کنید به مقاله مجازی سازی مراجعه کنید.

  1. این راهکار بسیار محبوب است و نحوه عملکرد این روش به این صورت می‌باشد:
  • نصب و اختصاص یک کامپیوتر به یک کاربر خاص.
  • نصب و اختصاص یک کامپیوتر سرور برای گروهی از کاربران و اختصاص یک دسکتاپ از آن کامپیوتر به هر کاربر.
  • نصب یک کامپیوتر و انواع برنامه‌های کاربردی، تنظیمات مورد نظر، قرار دادن آن به عنوان یک الگو و اختصاص یک کپی از آن به هر کاربر.
  1. از طریق بستر ارتباطی شبکه LAN , WAN , Internet  دسترسی به سرور ذکر شده را برای کاربران ایجاد می‌کنیم.
  2. متناسب با نیاز کاربر و سیاست‌های سازمان پیکربندی سرور ذکر شده و همچنین سیستم عامل کاربر انجام می‌شود.
  3. متناسب با پهنای باند شبکه موجود و همچنین نیاز کاربر، کیفیت تصویر بهینه سازی می‌شود.
  4. کاربر از هر سیستمی می‌تواند از دسکتاپ خود استفاده کند.

مجازی سازی دسکتاپ

مجازی سازی دسکتاپ

 

عملکرد مجازی سازی دسکتاپ

در گذشته هر شخص به یک کامپیوتر دسترسی نداشت، یک کامپیوتر مرکزی و بسیار قوی به اسم (mainframe) وجود داشت و باقی سیستم‌های متصل به آن فاقد هر گونه سی پی یو و یا قدرت پردازشی بودند و کلیه کارها بر روی کامپیوتر مرکزی صورت می‌گرفت، بنابراین مدیریت کردن این بخش ساده تر بود. اما طی گذشت زمان و ایجاد کامپیوترهای شخصی دیگر مدیریت کردن هر یک از سیستم‌ها کار دشواری بود. بنابراین محققان به دنبال راهکار قبل رفته و با روش‌های جدیدتری از جمله مجازی سازی دسکتاپ این مشکلات را رفع کنند. مجازی سازی دسکتاپ یا به عبارت دیگر desktop virtualization در واقع تشکیل شده از چندین یا یک سرور قوی می‌باشد که بر روی آن سیستم عامل نصب شده و به اندازه‌ی هر کابر یک سیستم عامل نصب می‌گردد. پردازش این قسمت توسط سرور با قدرت زیادی صورت می‌پذیرد.

 

نحوه راه اندازی مجازی سازی دسکتاپ

در این قسمت کاربر با استفاده از یک ترمینال (تین کلاینت) به سرور مرکزی متصل شده و صفحه دسکتاپ مجازی خود را مشاهده می‌کند و می‌تواند به راحتی با آن به کارهای خود بپردازد. این روش از جنبه‌های مختلفی برای یک سازمان و اداره سودمند می‌باشد. با این روش هزینه‌های زیاد مدیریت کردن کامپیوتر حذف شده و سطح هزینه‌ای که بابت سخت افزار باید صرف شود به طور چشمگیری کمتر خواهد شد، زیرا برای استفاده از هر کاربر نیاز به یک ترمینال می‌باشد که دارای قیمت پایین تری نسب به یک دستگاه PC می‌باشد.

 

دلایل استفاده از مجازی سازی دسکتاپ

قبل از به وجود آوردن مجازی سازی دسکتاپ کاربران جهت استفاده از کامپیوترهای شخصی خود باید به یکی از دو راه زیر عمل می‌کردند:

  • local desktop (روش سنتی): در این روش روی کامپیوتر هر کاربر نیاز به یک نسخه محلی از ویندوز بود.
  • SBC desktop (روش مبتنی بر سرور): در این روش هر کاربر از راه دور به یک سرور مایکروسافت یا سیتریکس اتصال پیدا می‌کرد.

با ایجاد مجازی سازی دسکتاپ به روش‌های جدید، عملیات پردازش از سوی کاربران گرفته شده و بر روی یک سرور مرکزی جمع آوری می‌شود.در این روش استفاده از تکنولوژی کامپیوتر مجازی به هر کاربر اختصاص داده می‌شود و محدودیت‌ها و موانع آن حل شده است. در روش ذکر شده فوق هر کاربر به کامپیوتر خود به عنوان یک واحد به طور مستقل همراه با سیستم عامل و برنامه‌های کاربردی اتصال پیدا می‌کند. با در نظر گرفتن این که مقدار اختصاص منابع به هر کاربر تغییر می کند، بنابراین در هر لحظه استفاده مفیدی از منابع شکل گرفته و هزینه‌های سخت افزاری به صورت چشمگیر پایین می‌آید.

مراحل مجازی سازی دسکتاپ

 

 

مزایای استفاده از مجازی سازی دسکتاپ

  • کاهش دادن پهنای باند مورد استفاده شبکه
  • کاهش چشمگیر هزینه‌های خرید و نصب
  • راحتی در ارتقا نرم افزار ها و همین طور سهولت در ارتقا سخت افزارهای مجازی
  • امکان ایجاد مدیریت بهتر و کاهش بار کاری مدیریتی به دلیل مدیریت متمرکز
  • افزایش امنیت و راحتی در دسترسی به وسیله جمع آوری و یکپارچه سازی داده‌ها
  • ایجاد یک محیط کار یکپارچه جهت کاربران به دلیل جدا شدن سیستم عامل و برنامه‌های کاربردی از سخت افزار
  • امکان پاسخ سریع به درخواست و مشکلات کاربران
  • استفاده مناسب و موثر از منابع
  • بهره برداری بهینه از بخش‌های سخت افزاری (سی پی یو، دیسک، حافظه و برق) و بکارگیری بهتر آن‌ها
  • اعمال رمزگذاری و ایجاد محدودیت جهت کاربران جهت مواقع استفاده غیر مجاز از سیستم

در این مقاله به بحث و بررسی در رابطه با روش مجازی سازی دسکتاپ، مزایای استفاده از آن، عملکرد آن و دلایل استفاده از آن پرداختیم و مزایای استفاده از آن را بیان کردیم. برای استفاده از خدمات شبکه و طراحی وبسایت در کرج با ما تماس بگیرید.

ارتباط با ما

دیدگاه‌ها

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان بگیرید

فرم تماس با ما

CAPTCHA
لطفا صبر کنید